Informatie & Tips

Over pruiken, protheses en andere hulpmiddelen.

Hulpwijzer

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, komt er veel op je af. Van het ene op het andere moment kan je leven op zijn kop staan. Naast alle moeilijke emotionele aspecten, word je ook geconfronteerd met de wereld van zorg en welzijn. Je krijgt te maken met ziekenhuizen, thuiszorginstellingen, hulpverleners zoals psychologen en fysiotherapeuten, maar ook met hulpmiddelen als speciale bh’s, borstprotheses en pruiken.

Knooptips sjaals

Knooptips voor Amazones zonder haar
 
Als je haar tijdelijk uitvalt en je geen pruik wilt dragen kun je kiezen voor het dragen van een sjaal, pet of muts. Er zijn simpele manieren die voor iedereen eenvoudig te knopen zijn. Voor de wat moeilijkere variaties is een spiegel met zijkanten en wat hulp in het begin erg fijn.
 

Amazonderhaar

Help ik word kaal

Als je te horen hebt gekregen dat je borstkanker hebt en je zult chemotherapie ondergaan als behandeling, dan weet je inmiddels dat je (waarschijnlijk) kaal zult worden tijdens die behandelingen. En kaal worden is nogal wat.

Pruiken

Pruiken

Als je voor de behandeling van borstkanker chemotherapie nodig hebt, zul je zeer waarschijnlijk te maken krijgen met het verlies van je haar.

Protheses

Protheses

Na een borstamputatie krijg je in het ziekenhuis een noodprothese. Dit is een soort verband met wattenvulling.

Lingerie/badmode

Lingerie / badmode

Als je een losse prothese draagt, heb je een beha nodig met een stevige band om de borstkas. Anders valt je prothese uit je beha of de boel gaat schuiven. Elastische topjes zijn niet geschikt voor een losse borstprothese.